V následujícím textu jsou popsány kroky, které vedou k vytvoření malé sbírky receptů podle ročního období.
V rámci výzvy Vaříme spolu jsme se dozvěděli nejen o mléčných produktech a výrobcích, ale také jsme se seznámili s pojmem sezónní potraviny, kterým bychom se chtěli i nadále věnovat. Sezónní potraviny pro nás přinášejí řadu pozitiv. Obsahují maximální množství vitamínů, minerálních látek, živin a skvělou chuť. Jejím nákupem podporujeme lokální producenty. Sezónní potraviny jsou také ekologičtější a často i levnější. Z těchto důvodů jsme se rozhodli vytvořit Malou sbírku receptů podle ročního období doplněnou dětskými obrázky.
Jednotlivé kroky k vytvoření sbírky receptů:
– seznámení se sezónními potravinami
– řazení potravin podle ročního období
– sestavení kalendáře potravin podle ročního období
– malování obrázků
– vytvoření Malé sbírky receptů podle ročního období
– akce pro veřejnost „Maminko, babičko, zvu Tě!“
Jaké jsou naše recepty se podívejte zde.
Autor: Jana ježková, MŠ Lobodice