Svačinka trochu jinak

Jak připravit akční den na téma zdravá strava? Inspirujte se!

Svačinka trochu jinak

Pro žáky I.st. jsme připravili ve spolupráci s nutriční poradkyní projektový den na téma Zdravá strava. Téma jsme se vybrali proto, protože chceme změnit stravovací návyky dětí a pozměnit nabídku sortimentu školního bufetu.Spolupracujeme i se školní kuchyní, která díky tomu pozměnila nabídku jídel.

Pro žáky I. stupně jsme připravili ve spolupráci s nutriční poradkyní projektový den na téma Zdravá strava. Děti si pod jejím vedením připravily 5 zdravých svačinek, vzájemně si je ochutnávaly a hodnotily. Na závěr si vytvořily reklamní plakát, který propagoval jejich pokrm. Součástí projektu byla vlastní prezentace žáků, ve které bylo zdůvodněno, proč by bylo nutné mít tyto svačiny k dispozici ve školním bufetu. Vyvrcholením akce byla ochutnávka a nabídka pomazánek pri Ekokonferenci dne 26. 5. 2016. Vše pod vedením Mgr. Martiny Hudcové.

Nejvíce dětem chutnala pomazánka z červené řepy.
Postup přípravy: Smíchejte nastrouhanou červenou řepu, prolisovaný česnek, nastrouhané vejce, Phoenix (Jaroměřické máslo) a olej. Opepřete, osolte. Místo másla můžete použít tvaroh. Podávejte s celozrnným chlebem.

5. krok: ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVA VE VÝUCE
Škola: ZŠ Karla IV. Nový Bydžov
Téma: Jídlo

Přidejte se.

Zapojte sebe nebo svou školu do celosvětové sítě změn!

Chci se zapojit!

Odebírejte náš newsletter!


Vy ještě neodebíráte náš newsletter? To hlavní vám přijde každá měsíc přímo do vašich emailových schránek! Učitelé, rodiče, zapojené školy, nezapojené školy přihlaste se a dostávejte svoji pravidelnou dávku inspirace!

Přihlásit se