Férová čokoláda na pomoc

Studenti Ekotýmu pražského Gymnázia na Vítězné pláni, zapojeného do projektu Menu pro změnu, se rozhodli zvýšit na škole povědomí o produkci čokolády a podmínkách farmářů pěstujících kakaové boby.

Férová čokoláda na pomoc

V listopadu 2015 uspořádali workshop, na kterém účastníci vyráběli férovou čokoládu z férových surovin. Studenti navrhli také obal na takto vyrobenou čokoládu a prodávali ji při příležitosti informační kampaně o pracovních podmínkách lidí zapojených do produkce této tolik žádané potraviny. Studenty vyrobená čokoláda byla prodávána i při dalších příležitostech a výtěžek byl věnován na charitu, část výdělku šla například na podporu Spolku pro zambijské děti Basungu. Na podporu dětského centra Thomayerovy nemocnice v Praze šel výtěžek z prodeje čokolád na charitativním koncertu ve stylu hippie, který již na jaře 2016 zorganizovali studenti gymnázia.

Menu pro změnu
Škola: Gymnázium Na Vítězné Pláni, Praha 4
Téma: Jídla

Přidejte se.

Zapojte sebe nebo svou školu do celosvětové sítě změn!

Chci se zapojit!

Odebírejte náš newsletter!


Vy ještě neodebíráte náš newsletter? To hlavní vám přijde každá měsíc přímo do vašich emailových schránek! Učitelé, rodiče, zapojené školy, nezapojené školy přihlaste se a dostávejte svoji pravidelnou dávku inspirace!

Přihlásit se